kornati-izleti

Izlet na Kornate

Kornati so znani po številnih zalivih, čistem morju, velikem številu otočkov in grebenov. Ker so najbolj znana turistična destinacija na jadranskem arhipelagu si jim zagotovo oglejte, navdušili vas bodo.

Ogledate si jih organizirano ali v zasebnem aranžmaju. Najlepši način, da si ogledate in doživite Kornate je z ladjo. Znano je, da Murter poimenujejo tudi metropola Kornatov, zato je tudi najbližje in najboljše izhodišče za izlet.

So pa Kornati znani kot pravi raj za jadranje in križarjenje, saj lahko v miru uživate v lepoti čistega morja in osamljenih zalivčkih.

V zaščitenem delo Kornatov, to je v Nacionalnem parku Kornati, je 89 otokov, otočkov in čeri na površini samo 70 kvadratnih kilometrih, zato je potovanje skozi labirint lahko zelo velik izziv.

Kornati so zagotovo priljubljena destinacija za doživeti veliko pustolovščino.

Na Kornatih je tudi urejenih in označenih osem planinskih stez, ki na svojih vrhovih nudijo pogled na celotne Kornate in Jadransko morje. Razen prelepih zalivov si je na izletu po Kornatih potrebno ogledati navpične stene iz morja, ki so na zunanji strani Kornatov in se imenujejo »Krone«. Najvišja krona meri 82 metrov v višino in si jo lahko ogledate na otoku Klobučar. Na izletu obiščite tudi otoke, ki imajo zelo nenavadna imena (Baba, Klin, Mrtvac, Babina guzica).

  • izlet na kornate
  • kornati izleti 2