nahrbnik

Aktivni dopust in zdravo preživljanje časa

Preživljanje prostega časa v Hrvaški je pestro in raznovrstno, kot je država sama s svojimi raznolikimi pokrajinami.

Po prepričanju mnogih pa so na prvem mestu še vedno aktivnosti povezane z morjem (kopanje, potapljanje, veslanje, surfanje, jadranje in drugo).

Ne glede na to ali ste ljubitelj planinarjenja, letenja, morskih globin ali iščete kakšno drugo obliko vznemirjenja, morska obala je paradiž za ljubitelje aktivnega turizma, narave, izletov in adrenalina.

Zaplavajte v morju ali pa se potopite pod morsko gladino in odkrili boste neprekosljivo lepo obalo in čisto morje.

Lahko pa raziščite vsak kotiček divje narave peš ali pa s kolesom.

Hrvaška obala z Murterom, Vodicami in Kornati nudi široko paleto športnih aktivnosti in dejavnosti za prosti čas, ki turistom in popotnikom omogočijo aktivni dopust in zdravo preživljanje časa.

Razišči področje Murtera, Vodic in Kornatov. Idi na izlet, peš, s kolesom, kajakom ali ladjo.

Aktivnosti na dopustu

Ob številčnih plažah, ki so ob obali otoka Murterja, v Vodicah in na Kornatih, je mogoče celodnevno uživanje v soncu, svežem in čistem zraku ter kristalno čistem morju. Razen navedenega to območje nudi veliko zanimivosti in aktivnosti, s katerimi boste obogatili svoje doživetje.

Da bi bilo vaše bivanje v našem kraju bilo čim bolj pestro, se kot gost odločite za preživetje aktivnega oddiha. Doživite okolico, lepote katere so poznali že stari Grki in Rimljani.

Jadranje

Na otoku ali obali se nahaja več marin, kjer lahko najamete jadrnico. Lahko pa si pri kakšnem od lokalnih najemnikov sposodite motorni čoln ali gumenjak in si ogledate okoliško morje.

Pohodništvo ali kolesarjenje

Odpravite se po poteh otoka in obale in občudujte nasade oliv in fig, ki sta tradicionalni in glavni kulturi tamkajšnjih poljedelcev. Vsa naselja lahko preiščete peš po pohodniških poteh ali s pomočjo kolesa.

Poizkusite domače jedi

Odpravite se v katero od manjših lokalnih kantin oz. restavracij in si privoščite sveže ulovljeno ribo, hobotnico v solati, kozarec domačega vina, poizkusite pa tudi domače olivno olje.

Potapljanje

Pojdite raziskovat skrivnostni podvodni svet, sami ali v spremstvu potapljaške šole.

Ribarjenje

Z ribiško palico ali pa s silkom poizkusite ujeti kakšno ribo in si jo specite za večerjo ob kozarcu dalmatinskega vina.