Izlet v Šibenik

Je glavno mesto Šibensko-kninske županije in najstarejše mesto, ki ga prvič omenjajo že leta 1066. Nahaja se v zelo zaščiteni naravni luki, kjer lahko skozi ozek in dolg kanal priplujete na odprto morje. Takšna zelo ugodna lega mesta Šibenik je glavni razlog, da je šibensko pristanišče zelo priznano sedaj, kakor tudi v preteklosti.

sibenik iz zraka
  • sibenska katedrala
  • sibenik katedrala
  • katedrala šibenik

Pri ogledu Šibenika vas bo zagotovo navdušila katedrala Svetega Jakoba (Sv. Jakov), ki jo štejejo kot enega najlepših in najpomembnejših arhitekturnih objektov v Hrvaški. Zaradi svoje izjemne vrednosti in umetnosti, ki je nastala v 15. In 16. stoletju, je bila uvrščena na seznam UNESCO svetovne kulturne dediščine. Katedrala je, kot zanimivost, okrašena v kamen vklesanimi 72 glavami.

Iz Šibenika je najbolj znana izletniška točka v Nacionalni park reke Krke, kjer je na ogled fantastičen kanjon reke Krke, Skradinski Buk, samostan na otoku Visovac ter samostan Krka. Na bližnjih otokih okoli Šibenika in sicer Krpanj in Zlarin, ki sta znana po svojih koralah, si lahko ogledate in kupite nakit.