Slanica Murter

Plaža Slanica Murter je najbolj priljubljena in popularna plaža na otoku Murter.

Plaža je v bližini naselja Murter in je od centra oddaljena nakaj več kot en kilometer. Nahaja se na zahodnem oziroma jugo zahodnem delu Otoka Murter. Iz plaže Slanica Murter je prečudoviti pogled na Kornate.

Na plaži je na razpolago vsa potrebna vsebina za družine z otroki, za mlajše pare, starejše osebe, neplavalce in vse tiste, ki iščejo zabavo. Glavni, sredinski del plaže Slanica Murter je peščen, medtem ko je plaža na levi in desni strani zaliva v glavnem skalnata. Morje v zalivu je plitvo tudi do 30 metrov od obale in zelo ugodno za manjše otroke in ljubitelje igre picigin. Na plaži je v glavni poletni sezoni velika gneča in v tem času morda ni najboljša izbira za tiste, ki želijo preživeti dopust v miru in tišini.

Osrednji del plaže, ki je peščen ima v ozadju plaže tudi obilo sence. Zelo prijetno senco je na Slanica Murter možno poiskati na levi ali desni strani, kjer je večinoma skalnata plaža, nad njo pa ste lahko v gosti senci borovih dreves.

Na plaži Slanica so številni bari in lokali s prehrano in restavracije, v katerih lahko okusite dalmatinske specialitete. Za ljubitelje športa je na Slanica Murter poskrbljeno, saj lahko turisti igrajo odbojko na mivki, tenis in številne druge športe, medtem ko se otroci zabavajo v zabaviščnem parku (tobogan, trampolin). Ob plaži Slanica Murter v zalivu se nahaja hotel Colentum, ki je v preteklosti veljal za zelo lep in urejen hotel, sedaj pa Colentum čaka potrebna obnova in posodobitev.

Peščena Plaža Slanica Murter

Pogled na Slanica Murter

Poglejte si galerijo iz Slanice

Plaža Slanica se lahko pohvali z izborom med TOP 5 najlepših peščenih plaž v Hrvaški. V časopisu Večernji list so plažo Slanica Murter opisali kot peščena plaža, ki slovi za eno od najboljših plaž. V opisu so posebej poudarili, da jo imajo radi ljudje, ki igrajo picigin (družabna igra z majhno žogico v morju), družine z majhnimi otroki in mladi, ki uživajo v številnih restavracijah, cafe barih.

Na desni strani plaža Slanica se nahaja Avtocamp Slanica, ki je lociran direktno ob plači. Kamp se zelo razvija v zadnjih letih in je v letu 2016 prejel nagrado, po izboru Naj kamp Adria, kot najboljši manjši kamp v Dalmaciji.