Plaža Slanica je najbolj priljubljena in popularna plaža za čudovitem otoku Murter. Izbrana je med TOP 5 najlepših peščenih plaž na Hrvaškem.

NEPOZABNE MURTER PLAŽE

 

Murter plaže so znane po svoji lepoti, čistosti in varnosti

Obiščite čudovite Murter plaže in se okopajte v čistem morju

Murter plaže so zelo poznane plaže za vse ljubitelje morja, narave in lepote. Zaradi majhnosti otoka je Murter idealen za izbor vaše najboljše plaže.

Plaže lahko izbirate vsak dan glede na vaše potrebe. Med mnogimi možnostmi si izberite plažo, če želite senco ali pa se želite cel dan predajati toplemu soncu. Izberite si plažo, če želite uživati v samoti in tišini ali pa doživeti zabavo na pesku ter igrati vodne igre. Tako si lahko na otoku  na majhnih razdaljah (na primer med plažama Podvrške ter Kosirina je manj kot 4 kilometre) izberete svoje Murter plaže dneva.

Z najboljšim izborom se tako izognete močnim vetrovom in valovom, ki so tistega dne. Lahko pa si za vaš cel dopust izberete eno svojo najljubšo plažo in na njej uživate.

SLANICA

Plaža Slanica je najbolj priljubljena in popularna plaža za čudovitem otoku Murter. Izbrana je med TOP 5 najlepših peščenih plaž na Hrvaškem.

PODVRŠKE

Kristalno čista voda, veliko borovih dreves s senco na plaži, ter mirna okolica so idealna Podvrške plaža. Na tej plaži boste zares uživali.

ČIGRADA

Čigrada je zelo priljubljena med turisti in domačini. To je čudoviti zaliv na jugo zahodnem zunanjem delu otoka Murter s pogledom na Kornate.

KOSIRINA

Eden najlepših zalivov na Jadranu. Krasna lokacija in nepozabni pogledi na Kornate so idealni za vaš dopust.

Otok Murter, ki ga štejemo med manjše otoke, ima na razpolago raznovrstne plaže in zalive vzdolž cele obalne črte otoka.

Za celi Murter bi lahko rekli, da pravzaprav predstavlja eno veliko plažo.

Najbolj znane Murter plaže otoka so na jugo zahodnem delu otoka (Murter plaže Slanica, Čigrada plaža Murter, plaža Podvrške Murter, Kosirina plaža Murter). Te plaže so obrnjene proti Kornatom in celotnemu kornatskemu arhipelagu. Nekatere Murter plaže so plitve in peščene (Murter peščena plaža), druge prodnate, nekatere tudi skalnate s kamnitimi ploščami za sončenje. Zaradi lepote plaž in zalivov se je težko odložiti, katero plažo izbrati.

Predlagamo vam, da si ogledate Murter plaže na otoku in se odločite, katera je idealna za vas. Vseeno je, ali si izberete peščeno plažo, mirni in skriti zalivček s skalami ali modro laguno z bori, ki vam nudijo senco. Zagotovo boste na Murteru zelo zadovoljni.

v Jezera Lovišča

LOVIŠĆA Jezera

Na Murteru v Jezerih se nahaja turistično naselje in avtokamp Jazera Village. Plaža se nahaja v večjem in od vetra skritem zalivu.
V Betini Plitka Vala

PLITKA VALA Betina

V Betinskem kanalu se nahaja plaža Plitka Vala, ki je peščena in ima veliko plitvino, primerno za otroke in slabše plavalce.
V Betini Zdrače

ZDRAČE Betina

Med naseljima Betina in Murter se nahaja plaža Zdrače. Locirana je v večjem zalivu, ima lepo urejene površine za sončenje ter otroško in športno igrišče.
Tisno na Murter

JAZINA Tisno

Plaža Jazina se nahaja na kopnem delu v naselju Tisno in nudi gosto senco. Morje v zalivu je peščeno in plitvo in nudi veliko zadovoljstva.

Lovišća Murter Jezera

Murter plaža Lovišća se nahaja v turističnem naselju in avtokampu Jezera Village, ki je sestavni del naselja Jezera. Lovišća so urejena plaža s pestro in raznovrstno ponudbo. Do plaže in turističnega naselja lahko pridete po stari cesti iz smeri Tisnega, po stari cesti in smeri Betine ali pa po glavni cesti, ki pelje od Tisnega do Murtera.

Plaža se nahaja v večjem in od vetra skritem zalivu na severo vzhodnem delu otoka ter je obrnjena proti obali in naselju Tisno. Večina te Murter plaže je prodnata in zaradi plitvine zelo primerna za otroke. Za sončenje imate na razpolago betonirane podeste, ležalnike in senčnike. V ozadju plaže je borov gozd, kjer lahko poiščete senco. Na plaži Lovišća imate na razpolago različne športne aktivnosti, kot so mini golf, tenis, odbojko na mivki. Sposodite si lahko kajake ali vodne skuterje in se popeljete do bližnjih zalivov ali celo do naselja Tisno in Jezera.

Na Murteru v Jezerih se nahaja turistično naselje in avtokamp Jazera Village. Sestavni del naselja in kampa je tudi plaža, ki je od vetra skritem večjem zalivu in nudi vse potrebno za vaš nepozabni dopust.

Poglejte si galerijo iz Podvrške

Murter Plaže Lovišća

Betina Plitka Vala

Plaža se nahaja v Betinskem kanalu in leži na stari cesti, ki je v preteklosti povezovala Tisno z Betino.

Locirana je na severu vzhodnem delu otoka Murter. Plaža je peščena in ima veliko plitvino (zaradi tega je dobila tudi svoje ime), ki sega tudi do 30 metrov. Murter plaža Plitka Vala je zelo primerna za otroke in slabše plavalce. Sestavni del plaže je tudi avtokamp, tako da se je mogoče sončiti in okopati na večjem delu tega prelepega zaliva.

Dostop do plaže je zelo enostaven in sicer zavijete desno iz glavne ceste proti Murteru ali po stari cesti iz Betine od koder je cca 1 kilometer. Plaža in obala Plitka Vala je znana po obilici turistov in dopustnikov, ki želijo izkoristiti veter, saj omogoča idealno jadranje, kajtanje in surfanje ob vetru burja.

Poglejte si galerijo iz Podvrške

Zdrače Murter Betina

Plaža Zdrače se nahaja nedaleč od centra Betine in je mestna plaža. Locirana je v večjem zalivu, na izhodu iz Betine proti Murteru. Murter plaža Zdrače je peščena kot tudi prodnata.

Sončite se lahko na lepo urejenih betonskih podestih. Zraven Murter plaže Zdrače je zelo lepo urejeno otroško igrišče in igrišče za mali nogomet. Razen tega udobja vam je iz te plaže na dosegu roke center Murtera in center Betine, trgovine, dve marini, lokali, restavracije, ribarnica in pekarne. Na eni strani plaže Zdrače se nahaja borov gozdiček, kjer lahko poiščete senco ter uživate na pogledu po prelepem in čistem morju.

Iz plaže Zdrače imate pogled na Marino Betina.

Poglejte si galerijo iz Zdrače Betina

Jazina Murter Tisno

Peščena plača Jazina se nahaja v avtokampu Jazina. Od centra Tisno je oddaljena cca 1 kilometer. Plaža se nahaja na kopnem delu v naselju Tisno, tako da ne rabite iti preko dvižnega mostu, temveč pot nadaljujete ob obali.

Plaža Jazina je deloma prodnata, deloma betonska, obrnjena je proti severu in ima čudovit pogled na Pirovački kanal. Morje v zalivu je plitvo in peščeno, zato je primerno za otroke, slabše plavalce in vse tiste, ki želijo igrati športe v vodi. Murter plaža Jazina ima tudi gosto senco in je primerna predvsem za ljubitelje narave, miru in tišine. Za kopalce in turiste iz Tisnega in Murtera so na razpolago parkirišča, gostinski objekt in trgovina.

Poglejte si galerijo iz Jazina Tisno