Podvrške Murter

Plaža Podvrške Murter je prelepa plaža, primerna za ljudi, ki radi uživajo v naravi.

Bolj skrita in trenutno še ne preveč obljudena je plaža Podvrške. Nahaja se v bližini plaže Slanice in je od nje oddaljena cca 600 metrov. Do plaže Podvrške Murter lahko pridemo iz dveh strani. Iz ena strani skozi plažo Slanica na desni strani in nato skozi avto kamp po asfaltni centi. Do plaže potrebujete peš manj kot 10 minut. Druga pot do Podvrške Murter pa je preko manjšega hriba iz naselja Murter. V tem primeru se lahko do plaže pripeljete tudi z avtomobilom.

Beli pesek na peščeni plaži in v morju daje neverjetne barve odtenke z mamljivo smaragdno barvo morja. Kristalno čista voda, obilo borovega gozda s senco na plaži, ter mirna okolica so idealna plaža, na kateri boste zares uživali. Plaža Podvrške ima nekaj zalivov, delno je peščena, prodnata in tudi skalnata. Pogled iz plaže je naravnost fantastičen, saj lahko občudujete Kornate in bližnji otoček Školjić. Del plaže Podvrške, ki je peščen, je plitek in zaradi tega idealen za družine z malimi otroki in tudi za igranje iger v vodi. Na otočku Školjić, ki je povezan z nasipom z obalo, se nahaja manjši ladijski pomol, ki je idealen za skoke v vodo.

plaža na Podvrške Murter

Podvrške Murter so v zadnjih letih našli turisti in popotniki, ki obiščejo Otok Murter. Nekaterim turistom in obiskovalcem avto kampa ni bila všeč gneča na plaži Slanica. Zato so se odločili svoj dopust preživeti bolj umirjeno in v prečudoviti naravi.

Pogled na Podvrške Murter

Razen prelepe peščene plaže Podvrške Murter je posebna atrakcija tudi otoček. Na otoček lahko pridete tudi peš preko nasipa. Otoček je majhen, saj je njegova širina cca 150 m in dolžina cca 300 metrov. Okoli otočka je potka za pešče in je dolga kakšen kilometer. Otoček na Podvrške Murter lahko obhodite v kakšnih 5 minutah. Za začetku otočka in ob pomolu je idealno mesto za poležavanje v senci. Na otoku je namreč zelo veliko sence, ki jo dajejo borova drevesa. Na skrajnem, zunanjem delu otoka se običajno kopajo in sončijo tudi naturisti.

Poglejte si galerijo iz Podvrške