VREME VODICE

Aktualna napoved za vreme Vodice. Preveri, kakšna je kratkoročna napoved, da boš lahko planiral svoje aktivnosti.

sonce - vreme murter

V o d i c e  

3 – dnevna napoved

J a d r a n   

vremenska napoved

Zaradi sredozemskega podnebja se vreme v Vodicah zelo razlikuje od vremena v drugih  krajih, ki  niso locirani v Dalmaciji in ob Jadranskem morju. Tako je poleti, kot tudi v ostalih letnih časih vreme Vodice zelo prijetno. Za turiste in popotnike je takšno ugodno sredozemsko podnebje prijetno tako skozi vso leto od januarja do decembra. Predvsem pa je za vreme Vodice značilno zelo ugodno vreme v pomladanskih in jesenskih mesecih. V tem času so namreč dneve temperature že visoke (od marca do aprila že do 21 stopinj ter septembra tudi prijetnih 25 stopinj in več). Število sončnih dni je za vreme Vodice tudi zelo ugodno, saj je lahko meseca maja in septembra že okoli 8 sončnih ur na dan, poleti pa tudi do 11 sončnih ur na dan.

Za sredozemsko klimo in to področje Vodic je značilno, da skorajda ni zelo hladnih oz. tako imenovanih ledenih dni. Ob primorju se tako zelo redko pojavljajo razmere, da je vseh 24 ur v enem dnevu manj kot 0 st. C. Se pa v tem območju v poletnih mesecih največkrat pojavljajo topli in vroči dnevi. Vroči dnevi so takrat, ko je tokom 24 ur vsaj enkrat temperatura višja od 30 st. C. Tako vreme Vodice in bližnji okoliški kraji to doseže tudi več kot 40 krat v enem letu.

Padavine so najobičajnejše v obliki dežja, a jih je na zunanjih otokih Jadrana in Dalmacije najmanj. Snega pa na tem področju skorajda ni, oziroma se občasno na letnem nivoju pojavi kakšen dan do dva v zimskem času.

 

Ugodno vreme Vodice vso leto

Tako je v Dalmacijo na počitnice, enodnevne in večdnevne izlete priporočljivo hoditi tudi spomladi, jeseni in pozimi. Ker je vreme Vodice ugodno, turistična sezona ni samo v glavnih poletnih mesecih (julij in avgust) temveč je sezona daljša, turisti pa lahko prav tako zelo uživajo v športnih in drugih aktivnostih, ki so na razpolago. Poizkusi in najdi si čas in lokacijo, preveri vreme Vodice in se izjemoma odpravi v te lepe kraje tudi v kakšnih drugih termini. Zagotovo boš prijetno presenečen zaradi lepote in gostoljubnosti