Plavanje

Že grški antični zdravnik Hipokrat iz Kosa, ki je živel okoli 460 pr.n.št. je odkril, da morska voda pozitivno vpliva na celjenje ran, da preprečuje infekcije in da omiljuje bolečino. 

Pri plavanju v morski vodi, ki vsebuje elemente, kot so natrij, magnezij, kalij, kalcij, srebro in zlato, se bodo ti elementi počasi skozi kožo vnašali v telo. Morska voda prav tako vsebuje z minerali bogate alge, ki spodbujajo obnavljanje celic, krepijo imunski sistem, preprečujejo vnetja in čistijo kožo.

Morska voda je zdravilna in ima pozitiven učinek na telo, saj ga oskrbuje z življenjsko pomembnimi elementi.

plavanje v morski vodi
plavanje morska voda

Potapljanje

Na morju se lahko posvetite ribarjenju ali pa morsko globino raje preiskujete med potapljanjem. V vseh obmorskih naseljih in turističnih krajih je mogoče najeti opremo za potapljanje. V kolikor pa potrebujete strokovno pomoč pri potapljanju in se še niste seznanil s tem športom, se udeležite potapljaškega tečaja. Na tečaju vam bodo predstavili vse potrebno znanje potapljanja od osnov dalje, ter vam predstavili lepote morskih globin.

Potopite se v neverjetni svet globin Jadrana. Raziščite bogastvo flore in favne. Obala Kornatov, Murtera in Vodic ponuja potapljačem veliko doživetij in zakladov – jam, tunelov in ladijskih razbitin.

potapljanje v Kornatih

Naravni grebeni in potopljene ladje so danes dom številnim rastlinskim ter živalskim vrstam kot so rakovice, morska zvezda, ribe, polži, školjke, morski konjiček… Nekatere izmed teh vrst so zaščitene. Prav tako priljubljeno je potapljanje v podvodnih jamah, še posebej v skalnatih delih Dalmacije. Potapljanje, zahvaljujoč neverjetno bistri vodi, vam tako ponuja vidljivost tudi do 50 metrov.

Če želite doživeti dopust ter preizkusiti bistro in modro Jadransko morje se odločite in raziščite globine pod morjem na organiziranih izletih za izkušene potapljače, ali pa uživajte v svojem prvem potapljanju v eni izmed šol za potapljanje.